نکاتی اساسی برای عکاسی حرفه ای با گوشی آیفون ؟

شرمندگی «تیم کوک» (Tim Cook) را حتما یادتان می آید که با انتشار یک عکس تار بر روی توییتر جنجال اساسی به پا کرد؟ این دست از سوژه ها به نظر فرصتی مناسب است تا راهنمایی سریع برای رسیدن به بهترین نتیجه هنگام استفاده از دوربین آیفون تهیه کنیم. بنابراین به نظر می رسد که مشکل آقای کوک در موقع عکاسی با آیفون خود کم بودن میزان نور بوده است، بنابراین ما هم در مطلب زیر شما را با نکاتی مفید برای عکاسی با موبایل و بخصوص آیفون در شرایط نوری نامناسب آشنا خوهیم کرد. با خانه عکس همراه شوید.

۱. در صورت امکان هنگام عکاسی در نور کم گوشی خود را به‌جایی تکیه دهید

بهترین راه برای جلوگیری از لرزش دوربین هنگام عکاسی استفاده از یک تکیه‌گاه است. می‌توانید این کار را با یک سه‌پایه‌ی کوچک انجام دهید؛ ولی گاهی قرار دادن دوربین روی یک سطح صاف مانند میز یا نیمکت هم کافی است. استفاده از تایمر خودکار (self-timer) به شما اطمینان می‌دهد که در لحظه‌ی عکاسی دوربین حرکت نخواهد کرد.

۲. از دکمه‌ی تنظیم بلندی صدا برای عکاسی استفاده کنید

پس از مهیاکردن تکیه‌گاه برای گوشی هنوز موارد دیگری هم وجود دارند که می‌توانید برای کاهش لرزش دوربین انجام دهید. اولین مورد استفاده از دکمه‌های تنظیم بلندی صدا (ولوم) برای گرفتن عکس است.

آیفون دو راه برای گرفتن عکس در نظر گرفته است: یکی لمس کردن دکمه‌ای که روی صفحه‌ی نمایش قرار دارد، و دیگری فشردن هرکدام از دو دکمه‌ی تنظیم بلندی صدا. استفاده از دکمه‌های ولوم برای بسیاری از افراد گزینه‌ی بهتری است، چراکه اجازه می‌دهد گوشی را محکم‌تر در دست بگیرند. این حالت تراز کردن دوربین با خط افق را هم ساده‌تر می‌کند تا نتیجه‌ی کار عکسی بی‌نقص باشد. فراموش نکنید که امکان استفاده از دکمه‌های ولومهندزفری هم برای گرفتن عکس وجود دارد. در این حالت هندزفری کاملا شبیه یک دکلانشور عمل کرده و دیگر نگران لرزیدن دست نخواهید بود.

۳. در نور کم از قابلیت Burst Mode استفاده کنید

حتی وقتی گوشی را کاملا محکم گرفته باشید بازهم عکاسی در نور کم دشوار خواهد بود. آیفون برای این‌که حداکثر بهره را از نور موجود ببرد سیگنال حسگر را تقویت می‌کند ولی کماکان باید حسگر را برای مدت طولانی‌تری فعال نگه دارد. این موضوع احتمال تار شدن عکس در اثر تکان خوردن دوربین را بالا می‌برد. می‌توانید شانس خود را برای رسیدن به یک عکس واضح با نگه‌داشتن دکمه‌ی ولوم و گرفتن حدود نیم دوجین عکس در حالت Burst Mode افزایش دهید. معمولا بهترین عکس یکی از عکس‌های آخر خواهد بود که حرکت جزئی ناخواسته هنگام فشردن دکمه‌ی شاتر در آن از میان رفته است.

۴. حالت HDR را به‌صورت پیش‌فرض روشن نگه‌دارید

حسگر دوربین‌ها گستره‌ی دینامیکی (پویا) محدودی دارند. این یعنی اگر عکسی را برای ثبت جزئیات در ناحیه‌ی سایه‌ها نوردهی کنید، جزئیات روشن‌ترین بخش‌های عکس از میان رفته و این بخش‌ها به نظر سفید خالص خواهند رسید. در مقابل اگر نوردهی را برای ثبت جزئیات در بخش‌های پرنور تنظیم کنید بخش‌های سایه به شکل سیاه مطلق ظاهر خواهند شد.

قابلیت عکاسی با گستره‌ی دینامیکی بالا (High Dynamic Range) به‌صورت خودکار چند عکس با نوردهی‌های مختلف گرفته و آن‌ها را باهم ترکیب می‌کند تا به عکسی واحد برسد که جزئیات هر دو بخش سایه‌ها و روشنایی‌ها را حفظ کرده است؛ بنابراین روشن نگه‌داشتن آن فکر عاقلانه‌ای است. ممکن است گاهی اوقات ترجیح دهید برای گرفتن عکس‌هایی خلاقانه این قابلیت را خاموش کنید ولی در اغلب مواقع روشن بودن آن مفید خواهد بود.

۵. فلش را به‌صورت پیش‌فرض خاموش نگه‌دارید

فلش میزان زیادی نور را در فاصله‌ای بسیار کوتاه منتشر می‌کند. به‌طورمعمول در عکسی که با استفاده از فلش از چهره‌ی یک شخص گرفته شده باشد صورت فرد به شکل مناسبی روشن می‌شود ولی تقریبا تمام محیط اطراف تاریک خواهد بود. نتیجه عکسی است که تفاوت نمی‌کند کجا گرفته شده باشد! اگر قصد دارید محیط اطراف را هم نشان دهید ابتدا تلاش کنید بدون استفاده از فلش و با بهره گرفتن از نکاتی که تا اینجا گفته شد عکاسی کنید. اگر نسبت به نتیجه‌ی حاصل تردید داشتید سپس می‌توانید برای اطمینان از فلش استفاده کنید.

وقتی از چیزهایی عکاسی می‌کنید که بیش از چند متر با شما فاصله دارند استفاده از فلش نه‌تنها بیهوده است بلکه در عمل نتیجه‌ی عکس خواهد داشت. در این حالت فلش چیزی را که قصد عکس گرفتن از آن را دارید روشن نمی‌کند ولی هر چیز دیگری را که در پیش‌زمینه قرار دارد روشن خواهد کرد. این اتفاق می‌تواند با تاریک کردن سوژه‌ی اصلی عکس را به‌کلی خراب کند. پس همیشه به‌صورت پیش‌فرض فلش را خاموش نگه‌دارید و تنها در مواقع ضروری آن را روشن کنید.

۶. به جهت نور توجه کنید

وقتی عکاسی می‌کنید به دنبال جهتی باشید که نور از آن می‌آید. در اکثر عکس‌ها ترجیح بر این است که نور از پشت سر شما بتابد. اگر مستقیم به سمت نور ایستاده و عکاسی کنید به‌احتمال‌زیاد عکس تیره خواهد شد یا جزئیات آن کم‌رنگ و بی‌جان خواهند بود. هنگام عکاسی از مردم می‌توانید با زاویه‌ای تقریبا ۴۵ درجه نسبت به جهت نور شکل صورت آن‌ها را نشان دهید. با استفاده از این روش معمولا قادر به ثبت بهترین پرتره‌ها خواهید بود.

درست همانند تمام دیگر قوانین عکاسی مواردی پیش می‌آید که ترجیح می‌دهید این قانون را بشکنید. عکاسی درست به سمت جهت تابش نور که از آن با نام «ضد نور» یاد می‌شود اگر با دقت انجام بگیرد می‌تواند تاثیری بسیار زیبا خلق کند. البته ممکن است برای بازیابی جزئیات تصویر در ناحیه‌ی سایه‌ها نیاز به یک اپلیکیشن ویرایش عکس داشته باشید و معمولا آثاری از لنز فلیر (Lens Flare) در عکس نمایان خواهد بود.

۷. در مورد مقصدتان پژوهش کنید

هنگام عکاسی در سفر اندکی جستجو در اینترنت می‌تواند برای کشف نقاط دیدنی و گرفتن عکس‌های بهتر مفید باشد. برای مثال هنگام بازدید از شانگهای جستجو در وب می‌تواند به شما اطلاع دهد که یکی از دیدنی‌ترین مناظر شهر در اصل داخل یک ساختمان قرار دارد: دهلیزی شگفت‌انگیز در داخل برج جین مائو.

۸. تمام زوایا را در نظر بگیرید

گاهی اوقات می‌توانید با خم شدن و عکاسی از پایین، کشیدن دست و عکاسی از بالا یا یافتن زوایای دیگر به عکسی جذاب‌تر برسید.

۹. فاصله از سوژه را در نظر بگیرید

گاهی هنگام گرفتن یک عکس پرتره قصد شما نشان دادن آن فرد در محیط اطراف اوست. این شیوه به‌ویژه زمانی موثر است که می‌خواهید نشان دهید آن فرد چه‌کاری انجام می‌دهد: برای مثال تصویر کردن یک نقاش با بوم نقاشی‌اش. اما اغلب عکس‌های پرتره زمانی بیشترین تاثیر را دارند که کاملا به سوژه نزدیک شده و کادر را با آن پرکنید. نزدیک رفتن موجب کاهش عمق میدان و تار شدن پس‌زمینه هم می‌شود که البته با استفاده از حسگر کوچک دوربین‌های گوشی‌های هوشمند معمولا خیلی قابل‌توجه نیست.

۱۰. به پیش‌زمینه و پس‌زمینه‌ی عکس فکر کنید

عکس بازنمایی دوبعدی از فضایی سه‌بعدی است. حس عمق ممکن است هنگام نگریستن به یک عکس از میان برود. قرار دادن چیزی در پیش‌زمینه‌ی عکس می‌تواند راهی موثر برای بازگرداندن آن حس سه‌بعدی باشد.

۱۱. قانون یک‌سوم

در بیان کردن این نکته باید اندکی تامل کرد چراکه بسیاری از عکاسان مبتدی اسیر آن می‌شوند. گاهی ممکن است یک عکس متقارن بهترین عکس ممکن باشد. ولی در کل صحیح است که داشتن یک مرکز توجه جایی در حوالی نقاط طلایی (محل‌های برخورد خطوط عمودی و افقی با تقسیم هر ضلع به سه بخش مساوی) جذاب‌تر از سوژه‌ای است که در مرکز قرار گرفته باشد. بااین‌حال بهتر است به‌جای چسبیدن به این اصل یا هر چیز دیگری به‌عنوان یک قانون، با آن بازی کنید.

۱۲. صبح زود از خواب بیدار شوید

اگر قصد دارید عکسی خوب از یک جاذبه‌ی توریستی تهیه کنید قطعا حاضر شدن در محل پیش از تجمع جمعیت مفید خواهد بود. البته این را هم فراموش نکنید که نور در ساعات طلایی (یک ساعت پس از طلوع و یک ساعت پیش از غروب خورشید) امکان گرفتن جذاب‌ترین عکس‌های ممکن را فراهم خواهد کرد.

۱۳. گاهی عکاسی فقط برای ثبت یک خاطره است

به‌عنوان آخرین نکته، اجازه ندهید شرایطی که گرفتن عکسی ازنظر فنی بی‌نقص را غیرممکن می‌کند شما را از عکاسی منصرف کند. هنگام پرواز در شب بر فراز یک شهر، تکان‌های هواپیما و پایین بودن سرعت شاتر به معنی تار شدن عکسی است که از پنجره‌ی هواپیما می‌گیرید. ولی به این موضوع توجه نکنید چراکه زیبایی آسمان و نورهای شهر می‌تواند خاطره‌ای دلپذیر را برای شما ماندگار کند.

 

درباره

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشوذفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*